Menu
EUR
NIEUW: Giftset mindful moments - SHOP NU
Ambitie en passie als gemeenschappelijke deler: Suzanne en Marleen

Ambitie en passie als gemeenschappelijke deler: Suzanne en Marleen

Door: Wellmark Reacties: 0

Eigenaressen Suzanne en Marleen hebben rond dezelfde tijd de sprong gewaagd naar het ondernemerschap. Inmiddels zijn beide bedrijven uitgegroeid tot succesvolle namen binnen hun eigen markten. Maar hoe hebben ze dat succes voor elkaar gekregen? Wat waren de uitdagingen die zij moesten overwinnen? En wat zijn hun plannen voor de toekomst? Lees verder en ontdek hun inspirerende ondernemersverhalen.

Suzanne - Aímée the Label: een droom met een plan

Suzanne is de oprichtster van Aímée the Label, een modebedrijf dat inmiddels niet meer weg te denken is in Nederland en een aantal andere Europese landen. Het merk staat bekend om zijn tijdloze en sophisticated ontwerpen, maar wat Aimée the Label vooral onderscheid, is dat de collecties worden gemaakt waarbij continue naar het vrouwenlichaam wordt gekeken. De pasvormen moeten ervoor zorgen dat de vrouw op al haar mooie delen wordt benadrukt. En de gedeeltes waar we iets minder blij mee zijn, die verbloemen ze bij Aímée the Label. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit duurzame productieproces sluit perfect aan bij Suzanne's visie op slow fashion, waarbij kwaliteit en verantwoordelijkheid centraal staan.

Toen Suzanne besloot om haar eigen label op te zetten, ging dat niet zomaar zonder voorbereiding. Ze maakte een lijst van doelen die ze absoluut wilde bereiken met Aímée the Label. "Met stip op 1 stond de perfecte samenwerking met retailers," vertelt Suzanne. “Ik heb gehoord van de frustraties die veel winkels ervaren, zoals moeilijkheden met omruiling, nabestellen en klachten. Mijn doel was om ervoor te zorgen dat Aímée the Label juist een merk is dat met hen meedenkt. We denken in oplossingen, niet in problemen.”

Deze klantgerichte aanpak heeft geleid tot een nauwe samenwerking met retailers in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland, en vanaf het voorjaar van 2025 ook in Ierland. Suzanne is dankbaar voor deze groei en de kansen die haar label op deze diverse markten heeft gekregen.

 

“We zijn ontzettend dankbaar dat we met zoveel verschillende plekken de kans krijgen om samen te werken en dat onze items in geweldige winkels liggen."

Een ander belangrijk aspect van Suzanne's bedrijfsfilosofie is het aanbieden van gezonde marges voor retailers. Ze begrijpt dat tegenwoordig de markt uitdagend is en ze wil haar klanten zoveel mogelijk ondersteunen. Door aantrekkelijke betalingskortingen aan te bieden, helpt ze retailers hun doorverkoop te maximaliseren. "We zorgen altijd voor voldoende voorraad," zegt Suzanne, ondanks dat dit als jong merk soms moeilijk kan zijn. Deze proactieve houding heeft ervoor gezorgd dat Aímée the Label een betrouwbare partner is geworden voor winkels die op zoek zijn naar modieuze en rendabele items.

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Suzanne en haar bedrijf. In 2025 staan verdere uitbreidingen op de planning naar Scandinavische landen. Daarnaast breidt ze haar team verder uit door, naast de inzet van zzp'ers, een extra werknemer aan te nemen om de toenemende drukte op te vangen en de groei in de komende jaren voort te zetten.

Marleen - Wellmark: duurzaamheid en sociale impact hand in hand

In 2017 richtte Marleen haar bedrijf Wellmark op, met een visie om luxe body- en homeproducten te creëren waar niet alleen de ingrediënten met zorg gekozen waren, maar ook een sociale bijdrage leveren aan de maatschappij. Wat begon met de verkoop van haar eerste Wellmark-product in een kleine conceptstore, is inmiddels uitgegroeid tot een merk met meer dan 500 verkooppunten in landen zoals Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Japan en nog veel meer.

Wat Wellmark bijzonder maakt, is niet alleen het aanbod van producten zoals handzeep, afwasmiddel en geurkaarsen, maar ook de manier waarop deze producten worden geproduceerd. Alle Wellmark-producten worden gemaakt in sociale werkplaatsen, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Deze werkplaatsen zijn gericht op het sociale aspect van werk, wat voor veel mensen structuur en een doel in hun leven biedt.

Marleen geniet ook enorm van de samenwerkingen met verschillende verkooppunten. "Het is geweldig om te zien wat er daadwerkelijk wordt verkocht," vertelt ze. Deze samenwerkingen geven haar de kans om met relatief weinig risico een goed beeld te krijgen van wat de markt vraagt en nodig heeft. "Ons producten lenen zich voor veel verschillende soorten verkooppunten," voegt ze toe. Of het nu gaat om conceptstores, parfumeries of warenhuizen, Wellmark's veelzijdige assortiment weet overal zijn plekje te vinden, wat bijdraagt aan het succes en de groei van het merk.

"Bij Wellmark draait het naast de producten en samenwerkingen met verkooppunten, ook heel erg om duurzaamheid. We willen bijdragen aan een betere wereld, zowel voor mensen als voor de planeet," legt Marleen uit. "Onze herbruikbare glazen flessen zijn gemaakt van gerecycled glas, staan heel mooi in je interieur en bevatten inspirerende quotes die altijd een glimlach op je gezicht toveren. En met onze refill verpakkingen maken we het gemakkelijk voor onze klanten om minder afval te produceren en tegelijkertijd hun luxeproducten te blijven gebruiken."

De toekomst van Wellmark ziet er veelbelovend uit. Marleen en haar team bouwen voort op de groei van de afgelopen jaren. Ze zijn volop bezig met het uitbreiden van de huidige collectie, het ontwikkelen van nieuwe producten met actieve ingrediënten en het samenstellen van prachtige giftsets om cadeau te geven.

 

"We blijven uitbreiden en innoveren, maar altijd met dezelfde kernwaarden: duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en kwaliteit. Dit is wat ons drijft, en waar we onze groei op baseren."

 

Toekomstperspectief: wat de toekomst brengt voor Suzanne en Marleen

Beide ondernemers kijken vol ambitie en vertrouwen naar de toekomst. Voor Suzanne blijft het doel om Aímée the Label verder uit te breiden en nieuwe markten te veroveren, terwijl ze retailers blijft ondersteunen met hoogwaardige producten en flexibele samenwerkingen. Voor Marleen is de focus om Wellmark verder te laten groeien, meer verkooppunten te bereiken en tegelijkertijd haar missie van duurzaamheid en sociale impact te blijven vervullen.

Hoewel hun paden verschillend zijn, delen de vrouwen passie: ondernemen met een visie en een hart voor zowel hun producten als de wereld om hen heen. Hun succesverhalen zijn een inspiratie voor iedereen die met ambitie en passie zijn of haar eigen weg wil vinden in de wereld van ondernemerschap.

Bankoverschrijving Belfius SOFORT Banking Cadeaubon iDEAL Klarna Achteraf Betalen Maestro MasterCard Bancontact Visa Visa Electron
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!