Menu
EUR
NIEUW: Giftset mindful moments - SHOP NU
Hoe breng je de herfstsfeer in huis?

Hoe breng je de herfstsfeer in huis?

Door: Wellmark Reacties: 0

De herfst begint weer en is hét seizoen waarin we het liefst lekker binnen blijven en ons huis omtoveren tot een warme en knusse plek. Maar hoe zorg je ervoor dat je interieur de perfecte herfstsfeer uitstraalt? Met een paar simpele en creatieve aanpassingen creëer je die gezellige herfstvibe in een handomdraai. In deze blog delen we vier tips om je huis helemaal in de herfstsfeer te brengen.

Versier je huis met zelfgemaakte decoratie

Niets voelt persoonlijker en gezelliger dan decoraties die je zelf hebt gemaakt. Dit is het perfecte moment om te knutselen voor de herfst en om creatief aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een gedroogde sinaasappel slinger waarbij je schijfjes sinaasappel droogt en deze aan een touw rijgt. Deze natuurlijke slinger geeft niet alleen een warme uitstraling, maar ruikt ook heerlijk fris.

Een andere leuke DIY is het snijden van pompoenen. Je kunt kiezen voor de traditionele manier van het uithollen en uitsnijden van gezichtjes, of je kunt gaan voor iets subtieler zoals het graveren van patronen. Plaats een kaarsje binnenin voor een sfeervol lichtje. Ook eikels, kastanjes en bladeren kunnen worden gebruikt voor creatieve herfststukjes. Zet deze in mooie schalen of maak er kransen van om aan de deur te hangen.

Breng de geur van de herfst in huis

De geur van herfst is net zo belangrijk als de uitstraling. Geurkaarsen, geurstokjes of simmer pots zijn de perfecte manier om die herfstgeur in huis te halen. Kies geuren zoals cedarwood, vanille, kaneel en amber die je direct doen denken aan herfstbladeren en warme dekens.

Simmer pots zijn trouwens een hele leuke en simpele manier om je huis heerlijk te laten ruiken. Vul een pannetje met water, voeg ingrediënten toe zoals schijfjes sinaasappel, kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs, en laat het zachtjes sudderen op het fornuis. De geur vult je huis met een warme, kruidige herfstgeur die iedereen zal opvallen.

Grote licht uit!

Fel en koud licht is je grootste vijand in de herfst! Het zorgt ervoor dat je interieur kil aanvoelt en haalt je uit die warme, knusse sfeer waar we zo naar verlangen in dit seizoen. Zorg daarom dat de grote lampen uitgaan en vervang deze door zacht, warm licht.

Denk aan sfeerlampjes, geurkaarsen en lichtslingers. Geurkaarsen zijn dé ultieme sfeermakers, zet ze op verschillende plekken in huis neer voor een gezellige gloed. Lichtslingers kun je ophangen bij je raam of langs een kast draperen. Warm licht voelt niet alleen gezelliger aan, het kan je ook helpen om die vervelende winterdip nog even uit te stellen.

Wissel je huisdecoratie in voor herfsttinten

Een snelle en simpele manier om je huis in herfstsferen te krijgen is door een paar decoraties te wisselen. Denk aan kussens, dekentjes en kaarsen in warme herfstkleuren zoals roestbruin, mosterdgeel, donkerrood en aardetinten. Deze kleuren stralen warmte uit en maken je interieur helemaal herfstproof.

Apothekerspotten kan je hergebruiken door ze te vullen met droogbloemen of herfstbladeren en zo worden ze een goede aanvulling op je herfstdecoratie. Zet een paar kaarsen in bruine glazen potten neer voor een authentieke, vintage look. Of drapeer een lekker zacht deken over je bank of stoel voor die extra cozy uitstraling. Zo maak je je huis binnen no-time klaar voor de koudere dagen.

Met een paar simpele aanpassingen, zoals zelfgemaakte decoraties, het toevoegen van heerlijke geuren, zacht licht en warme herfstkleuren, kun je je huis helemaal in de herfstsfeer brengen. Het beste van alles is dat je er zelf creatief mee aan de slag kunt gaan, wat je huis niet alleen knusser, maar ook persoonlijker maakt. Tijd om te genieten van de herfst en al haar gezelligheid!

Bankoverschrijving Belfius SOFORT Banking Cadeaubon iDEAL Klarna Achteraf Betalen Maestro MasterCard Bancontact Visa Visa Electron
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!