Menu
EUR
NIEUW: Giftset mindful moments - SHOP NU
Mindfulness: Leef bewust in het moment

Mindfulness: Leef bewust in het moment

Door: Wellmark Reacties: 0

In een wereld waarin zoveel gebeurt en ons leven zo druk is, vergeten we soms stil te staan bij het moment en echt te genieten. Mindfulness kan je hierbij helpen. Het gaat erom dat je met je volle aandacht in het hier en nu bent, zonder dat je gedachten afdwalen. Zo kun je stress verminderen en meer rust in je dagelijkse leven ervaren.

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent simpelweg dat je je bewust bent van wat je nu ervaart, zonder erover te oordelen. Het kan gaan om wat je ziet, voelt of denkt, maar je leert vooral om in het moment te blijven.

De oorsprong van mindfulness ligt in het boeddhisme, waar het al eeuwenlang wordt beoefend. Het woord mindfulness komt van de term ‘samma sati’, en in het boeddhisme draait het om het ontwikkelen van een diep bewustzijn van je geest en lichaam.
Hoewel het oorspronkelijk een spirituele achtergrond heeft, wordt mindfulness tegenwoordig veel gebruikt in therapieën en dagelijkse routines. Je kunt er inspiratie uit halen zonder dat er een religieus aspect aan hoeft te zitten.

Begin de dag goed

Een fijne manier om mindfulness in je dagelijkse routine te verwerken is door je dag te beginnen met een rustig momentje. Dit kan bijvoorbeeld met een ademhalingsoefening.
Neem een paar minuten voor jezelf, ga comfortabel zitten, sluit je ogen en focus op je ademhaling. Adem diep in door je neus en langzaam uit door je mond.
Dit helpt je om je aandacht naar het moment te brengen en een gevoel van kalmte te creëren voordat de drukte van de dag begint

Doe één ding tegelijkertijd

Multitasken lijkt soms handig, maar het kan je ook uitputten en je minder gefocust maken. Een belangrijk principe van mindfulness is om één ding tegelijk te doen. Of het nu gaat om eten, werken of een gesprek voeren, door volledig aanwezig te zijn bij wat je doet, haal je er meer voldoening uit en voel je minder stress.

Geniet van de kleine dingen om je heen

Het leven kan snel aan je voorbijgaan als je constant bezig bent. Probeer daarom bewust te genieten van de kleine dingen om je heen, zoals de frisse geur van je handen als je ze net hebt gewassen, het geluid van vogels of de warmte van de zon op je huid.
Een ander goed voorbeeld is als je gaat fietsen of wandelen. Maak het niet haastig of stressvol, maar doe het bewust en rustig. Ervaar alles wat je hoort, ziet, voelt en ruikt.

Aroma’s: Versterk je mindfulness met geuren

Geuren kunnen je helpen om meer in het moment te zijn en je zintuigen te activeren. Probeer bijvoorbeeld tijdens je mindfulness-oefeningen natuurlijke geuren zoals wierookstokjes of geurkaarsen te gebruiken.
Aroma’s van amber en sandelhout, zoals te vinden in de Giftset mindful moments van Wellmark, kunnen je helpen te ontspannen en je focus te verbeteren. Deze zorgvuldig samengestelde set kan je meditatie of ademhalingsoefeningen naar een dieper niveau brengen, doordat de geuren een extra laag van rust en ontspanning toevoegen.

Mindfulness gaat over bewust leven en meer genieten van de kleine dingen. Door deze eenvoudige tips in je dagelijkse routine te gebruiken, kun je meer rust en balans ervaren, zelfs op de drukste dagen.

Bankoverschrijving Belfius SOFORT Banking Cadeaubon iDEAL Klarna Achteraf Betalen Maestro MasterCard Bancontact Visa Visa Electron
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!